”Vi mangler bare, at ingredienserne bliver rørt rigtigt sammen”

@sebastian

Sport har for længst forandret sig fra fritidsfordriv til en milliardindustri. Sportstech er en ny bølge, men også her er potentialet enormt, mener Dansk Industri.

Sport har for længst forandret sig fra fritidsfordriv til en milliardindustri. Sportstech er en ny bølge, men også her er potentialet enormt, mener Dansk Industri.

This post is also available in: English

Verdens bedste atleter tjener milliarder. Historiske sportsklubber overtages af forretningsmænd. Og savvy iværksættere skaber hurtigtvoksende vækstvirksomheder ved at levere gadgets og digitale tilføjelser til vores favoritsportsgren.

Den sport vi dyrker og forbruger i vores fritid er i stort omfang blevet big business. Her er sportstech en relativt ny bølge, som omfavner teknologi og digitale løsninger, der blandt andet forbedrer atleternes præstationer, administrationen i klubberne og tilskueroplevelsen. Og vækstpotentialet er stort, mener Dansk Industri.

”Kigger man på andre lande, vi normalt sammenligner os med, er nogle måske lidt længere fremme end os. Men der er et kæmpe vækstpotentiale, også i Danmark,” siger Emil Stub, Chefkonsulent med ansvar for blandt andet Sportstech i DI.

Danmark har nogle trumfer

Sportstech-industrien i Danmark er spirende. Omsætning og antallet af jobs vokser. De første store, internationale vækstsuccesser har vist sig. Men økosystemet mangler stadig for alvor at finde sin form og etablere sig som en egentlig branche.

<em>Emil Stub Chefkonsulent med ansvar for blandt andet Sportstech i DI<em>

”Vi har forsøgt finde inspiration i diverse sportshubs globalt, her kan bl.a. nævnes Paris, Madrid og London. Vi har bare ikke haft held med at finde den helt rigtige opskrift til vores danske kontekst endnu. Der er en fantastisk mulighed for koblinger på tværs af det offentlige og private – og jeg er sikker på, at vi nok skal lande noget godt inden for nærmere fremtid,” vurderer Emil Stub.

Her peger han blandt andet på, de to store, landsdækkende organisationer DIF og DGI. Og han fremhæver samtidig forskningsmiljøet i Danmark, der indenfor sport er internationalt anerkendt. 

”Vi mangler bare, at ingredienserne bliver rørt rigtigt sammen,” siger han.

Sporten er stor

Sportens kommercielle potentiale er for længst bevist, og den er allerede et omdrejningspunkt for erhvervslivet, som Dansk Industri bruger aktivt. Senest under VM i badminton, hvor en asiatisk delegation brugte det som anledning til at besøge Danmark og møde vandbranchen.

”Fra DI’s side kommer man de næste år til både at fokusere på sports-megaevents i Danmark og sportstech. Vi er positive overfor udviklingen, og vil gerne støtte sportstech-branchen, hvis setuppet er rigtigt,” siger han.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY