You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Ageras lander mega-investering til ekspansion, opkøb og… en bank?

De to stiftere af Ageras Group (fra venstre): Rico Andersen og Martin Hegelund.

Med en investering på 550 mio. kroner er Ageras polstret til at fortsætte strategien med ekspansion og opkøb. Samtidig skal pengene bruges på at åbne en e-bank, der skal fuldende regnskabshjælpen til små erhvervsdrivende.

Med en investering på 550 mio. kroner er Ageras polstret til at fortsætte strategien med ekspansion og opkøb. Samtidig skal pengene bruges på at åbne en e-bank, der skal fuldende regnskabshjælpen til små erhvervsdrivende.

Det startede egentlig som en relativt simpel markedsplads, hvor små erhvervsdrivende kunne få tre tilbud på en revisor. Men siden 2012 har Ageras vokset sig til den dominerende spiller i Danmark, ekspanderet til seks markeder i Europa og USA og opkøbt regnskabsprogrammerne Billy og Tellow for at styrke tilbuddet til de små erhvervsdrivende.

Den imponerende vækst har nu sikret moderselskabet Ageras Group en investering på $73 mio. kroner – knap 550 mio. kroner – fra den New York-baserede venture fond Lugard Road Capital.

”Investeringen skal køres ned i tre kanaler; Vi skal fortsætte den organiske vækst. Vi skal starte en e-bank. Og så skal vi opkøbe forretninger ud fra samme strategi, som vi har haft hidtil – services som hjælper mikro-virksomheder med at administrer deres hverdag,” siger Rico Andersen, CEO og stifter af Agreas Group.

Ambitionen for den unge direktør og iværksætter har i flere år været, at skabe en unicorn. Et mål, der med den store investering til en værdisætning på 1,5 mia. kroner, nærmer sig med hastige skridt.

”Vi tager førertrøjen om tre år fra nu, og er global unicorn,” siger han.

Rico Andersen, medstifter og CEO i Ageras Group.

E-bank for de erhvervsdrivende

Ageras har allerede længe forfulgt strategien om både at vækste organiske og gennem opkøb, og med den friske investering er kassen igen velpolstret til at foretage nye opkøb.
Mere overraskende er nyheden om, at Ageras også vil til at drive bankforretning og allerede har ansøgt om en eMoney-licens hos Finanstilsynet. Men med gruppens vision om at hjælpe små virksomheder med den administrative byrde regnskab og finans kan være, er det ifølge stifteren et oplagt næste skridt.

”Vi startede med markedspladsen, hvor det er muligt for de små virksomheder at finde en revisor eller bogholder. Siden har vi bygget et økosystem hvor bl.a Billy indgår på det danske marked, for også at hjælpe de små virksomheder med et regnskabsprogram. Herfra skal vi have connected dem med en e-bank, så virksomheder får one stop solution,” siger han.

Læs også: Ageras køber Hollandsk regnskabsprogram og får Rabobank som medejer

I første omgang er målet ikke en traditionel bank, men en såkaldt ebank under samme licens som eksempelvis neobankerne Revolut og N26. Det betyder, at kunderne hos Ageras ikke kan få et registrerings- og kontonummer, men i stedet får en ”wallet” tilknyttet et IBAN-nummer.

Men i praksis vil de kunne med Ageras e-bank i endnu højere grad automatisere regnskaber, automatisk afstemme, betale regninger, få en kassekredit og endda optage lån, hvis de mangler kapital.

Data i et lukket økosystem

Med adgang til kundernes regnskaber har Ageras allerede et stort dataspor på sine kunder. Data som virksomheden vil bruge, når de små erhvervsdrivende skal optage lån i den nye e-bank.

”Jo mere ejerskab vi har over værdikæden, jo bedre løsninger kan vi give kunderne. Ved hjælp af data, genereret af brugeren, kan vi bygge en kredit-algoritme, der gør, at vi kan komme med nogle ret præcise forecasts på, hvor kreditværdig en bruger er. På den måde tror vi faktisk på, at vi kan lave et bedre produkt for slutkunden. Både i form af hurtigere kreditvurdering, men og med bedre renter og vilkår, for dem der er mest kreditværdige,” siger Rico Andersen.

Læs også: Ageras: ‘Billy’ er den manglende brik i revisions-puslespillet

Derfor er planen heller ikke at integrere med tredjeparter, som ellers er en stor trend i den finansielle sektor. Ageras tror nemlig på, at de ved at opkøbe de rigtige partnere og holde hele det finansielle cockpit i et lukket system, kan give den bedste løsning.

”Vi vil gerne selv fuldende økosystemet. Vi har erfaret, at det simpelthen er for dyrt med partnerskaber, for alle skal have et cut, og det går i sidste ende ud over brugeren, der får en dyrere løsning. Derfor har vi valgt at stå for strukturen selv og bygge vores services selv, så vi kan bygge et super lean produkt til forbrugeren,” siger Rico Andersen.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY