Sportstech

Danmark får sin egen Sports Tech Festival

@sebastian
Sportstech spås en stor og lys fremtid globalt, og nu får Danmark sin første festival for at understøtte branchen.

Opstregningsrobotten fra Turf Tank storsælger i både Europa og USA, Players 1st digitaliserer medlemsoplevelser i sportsklubber, Trackman er blevet global leder med sin radar-teknologi og VEO har i år rejst over en halv milliard til global ekpansion.

Selvom de fire vækstvirksomheder er vidt forskellige i både teknologier og koncepter, har de alle formået at gøre krydsfeltet mellem teknologi og sport til en rigtig god forretning. Og som vi pegede på i magasinet “Sportstech in Motion” sidste år, har Danmark måske allerede en hemmelig styrkeposition på det globalt boomende marked.

”Vores vision er at få placeret Danmark som den nordiske hovedstad for sportstech. Og vi tror helt klart på vækstpotentialet: Vi har en styrkeposition her, som bare mangler at blive dyrket,” sagde Anne Mette Trier, Head of DIF Innovation Lab, i magasinet.

For at understøtte den mission får Danmark nu sin første festival dedikeret til sportstech-branchen, når DIF Innovation Lab og CopenX den 1. september inviterer til “Sports Tech Festival” i Hafnia-hallen.

”Vi glæder os rigtig meget til at åbne dørene for Danmarks første sportstech festival, for der sker sindssygt meget indenfor sportstech de her år. Vi måler os som aldrig før, vi følger med i fodboldkampen på nye platforme, og vi deltager i digitale golfturneringer. Teknologi har en kæmpe stor indflydelse på, hvordan vi i fremtiden kommer til at deltage i sport og opleve sport. Det gælder lige fra ungerne på grønsværen og til tilskuere på stadion. Derfor glæder vi os til at samle en masse ildsjæle, sportsnørder og techentusiaster til en dag, hvor vi kigger ind i fremtiden for sporten,” siger Anne Mette Trier, Head of DIF Innovation Lab.

Investorerne satser på branchen

Investorerne har for alvor fået øjnene op for sportstech-branchen. I 2021 blev der investeret hele 12,8 mia. dollars i branchen, hvilket næsten er en firdobling i forhold til 2020, hvor der blev investeret 3,5 mia. dollars på verdensplan.

Derfor får Sports Tech Festival da også blandt andet besøg af Enver Hansen, tidligere direktør for ishockeyforbundet og nuværende formand for sportstech-gruppen i investeringsnetværket Keystones.

Læs også: Investorerne satser milliarder på sportstech-industrien

“Danske sportstechvirksomheder er dygtige på produktsiden og fortjener at få kapital og anden støtte for at komme på markedet og vokse sig store. Det er derfor velkomment at DIF Innovation Lab har taget initiativ til denne festival, og jeg glæder mig personligt meget til at deltager – også med investorøjne som ansvarlig for sportstech-gruppen i Keystones,” siger Enver Hansen.

Festivalprogrammet byder blandt andet på investodebot, idrætsforeningers anvendelse af sportsteknologi og nye digitale dillemaer, som opstår i kølvandet på teknologificeringen. Hele programmet og billetter kan findes på www.copenx.com/sportstech-festival.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY