Edtech skoletaske wiki

EdTech har fået sin egen, danske forening

@sebastian

Der er stort vækstpotentiale i EdTech, og Danmark har allerede en førerposition på området. Det vil en bred vifte af aktører fra blandt andet uddannelsesinstitutioner og erhverv forløse med den nye forening “EdTech Denmark”.

Der er stort vækstpotentiale i EdTech, og Danmark har allerede en førerposition på området. Det vil en bred vifte af aktører fra blandt andet uddannelsesinstitutioner og erhverv forløse med den nye forening “EdTech Denmark”.

Digitale læringsteknologier finder i stigende grad vej til undervisere, studerende og erhvervslivet – blandt andet i form af individualiserede læringsforløb, lavere omkostninger og nye medieformer som virtual reality.

De nye teknologier kommer ikke mindst fra et kuld nye, danske EdTech-aktører samt forskning på området, som har givet Danmark en førerposition indenfor læringsteknologi. Og det har skabt behov for et forum, der kan samle de danske interesser. Det mener Thomas Overholdt Hansen, der er bestyrelsesformand for den nystiftede forening EdTech Denmark.

Læs også: Mega-investeringer i edtech vidner om modent marked

“EdTech Denmark har eksisteret som bevægelse de seneste to år. Nu etableres en egentlig forening og organisationen bag oprustes. Det betyder, at vi kan repræsentere alle danske EdTech-interesser og dermed arbejde for at skabe den bedste integration af læring og teknologi og at udviklingen af dansk EdTech foregår i tæt samarbejde med både institutioner og skoler og med blik for hverdagens vilkår og forskellige pædagogiske tilgange,” siger Thomas Overholt Hansen, der til daglig er marketingdirektør i EdTech-virksomheden Clio Online.

Foreningens formål er at fremme samarbejdet og udbyttet ved at udvikle og bruge læringsteknologi. Derfor tæller foreningens medlemmer også både private-, offentlige- samt uddannelses- og forskningsaktører indenfor området.

Forskning og praksis skal arbejde sammen

Ifølge foreningens næstformand, Thor Hansen, der er konsulent for digitalisering og læring ved UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole, bliver en af den nye forenings helt store opgaver at sikre, at forskning og praksisviden inden for EdTech bliver styrket og mere tilgængeligt.

“De nye læringsteknologier fører uendeligt mange muligheder med sig for at gøre læring smartere og øge udbyttet. Hvert år popper ny viden og virksomheder inden for EdTech-virksomheder op i Danmark, og vores vidensinstitutioner er blandt de førende i verden til at forske og forstå potentialet i læringsteknologi. Men vi er nødt til at fortsætte udviklingen og samle vores erfaringer på tværs af vidensinstitutioner, offentlige organisationer og markedet – det er for mig selve kernen af EdTech Denmark”, siger Thor Ellegaard Hansen.

Stort potentiale skal indfries

Læringsmæssigt rummer de nye digitale uddannelsesteknologier et enormt uudnyttet potentiale, mener Morten Amstrup, der oprindelig stiftede EdTech Denmark, og som i dag også er trådt ind i bestyrelsen.

“Siden vi tog de første spæde skridt mod en forening for to år siden, har vi oplevet, hvordan læringsteknologien og antallet af løsninger inden for område er vokset massivt – ikke mindst i Danmark. Vi har samtidig oplevet et kæmpe ønske fra alle interessenter om at få et sted til at samle dialogen om udviklingen og sammen udforske det kæmpe potentiale, som EdTech repræsenterer,” siger han.

Læs også: Første skridt over Atlanten: Danske edtech-startups på skolebænken i Brasilien

Ifølge EdTech Denmark omsætter de cirka 70 EdTech-virksomheder, som findes i Danmark, for cirka 60 millioner kroner årligt. Internationalt anslås markedet at vokse 17 procent årligt, og ramme 252 milliarder dollars i 2020.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY