Hvert 6. sekund bliver en person bidt af en slange: DTU-spinout rejser millioner til at løse globalt problem

Hvert 6. sekund bliver en person bidt af en slange: DTU-spinout rejser millioner til at løse globalt problem

Det danske healthtech-spinout fra DTU, VenomAid Diagnostics, har udviklet en hurtigtvirkende diagnostiske test for slangebid. Nu er det lykkedes virksomheden at rejse en stor millioninvestering fra blandt andet Good Ventures LLC til foretagendet.

Hvert 6. sekund bliver en person bidt af en slange, og selvom problemet er overset i det meste af den vestlige verden, har et slangebid katastrofale konsekvenser for ofrene og de samfund, der er hårdest ramt. Det problem har et dansk spinout fra DTU nu rejst kapital til at løse.

Investeringen kommer fra en række engelinvestorer anført af VC-fonden Good Ventures LLC, der sammenlagt invester 7,1 millioner kroner i startuppet. Og det vækker glæder blandt folkene bag.

“Denne finansiering er et afgørende skridt i bekæmpelsen af en af verdens mest oversete tropiske sygdomme. De nuværende diagnostiske værktøjer til slangebid er ofte dyre og vanskelige at anvende i fjerntliggende områder, hvilket betyder, at mange slangebidofre ikke får den rette behandling i tide. Hvis VenomAid’s teknologi lykkes, har den potentiale til at ændre håndteringen af slangebid ved at reducere tiden fra bid til behandling og sikre, at den korrekte behandling gives,” siger Jonas Arnold Jürgensen, administrerende direktør i VenomAid.

Investering skal bruges til videreudvikling

Produktet er en billig og brugervenlig diagnostisk prototype til håndtering af slangebid til overkommelige priser. Et enkelt, bærbart apparat som med en lille mængde blod fra patienten hurtigt kan identificere typen af gift i den pågældenes blodstrøm. Det giver sundhedspersonalet mulighed for hurtigt og præcist at diagnosticere slangebidtypen og øger i sidste ende chancerne for overlevelse.

Den nye investering skal bruges til at videreudvikle teknologiplatformen og bringe virksomhedens test på markedet.

“Vi støttede en investering i VenomAid, fordi selskabet er på vej til at udvikle og implementere en række produkter, der i høj grad vil lette hurtig diagnosticering og behandling af slangebid, hvilket vil resultere i en betydelig reduktion af dødelighed og invaliditet i hele verden,” forklarer Chris Somerville fra Open Philanthropy, som anbefalede investeringen til Good Ventures LLC.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY