This post is also available in: English
Faktaboks:
Ekstasen rammer sammen med underskriften på investeringsaftalen, men den kan hurtigt veksles til en tur i kulkælderen, hvis produktudviklingen slår fejl eller markedet vender.
Alle iværksættere oplever store op- og nedture. Dem sætter vi fokus på i “Iværksætterrejsen”, hvor en inspirerende iværksætter hver uge får mulighed for at dele deres oplevelser, udfordringer og triumfer fra startuplivet.
Daniel Laursen er efterhånden en erfaren serieiværksætter, som var med til at gøre “startup” til en del af det danske sprog.
Hans kreativitet var allerede til at få øje på tilbage i folkeskolen, mens hans første officielle virksomhed, ‘Den Kreative Bjergbestiger’, blev stiftet i 2004. Han har sidenhen iværksat en række virksomheder som Valuer og InchByInch.
Samtidig har han som en central del af det tidlige danske økosystem haft en finger med i spillet rigtig community-projekter som TechBBQ og onlinemediet Trendsonline.dk.
I dag er han CMOCMO betyder Chief Marketing Officer og er den øverste ansvarlige for en virksomheds markedsføringsstrategier og branding. CMO’en leder marketingteamet og ar... More i det aarhusianske scaleup Players1st.
Hvad har været det vildeste øjeblik på din iværksætterrejse?
Vi sidder i en sofa, og dér kommer den tidligere Brøndby- og landsholdsspiller Daniel Wass ind ad døren. Jeg er jo en inkarneret Brøndby-fan, så at få lov til at sidde i et intimt rum og snakke forretning med et ikon var virkelig vildt.
På daværende tidspunkt spillede han i Valencia, så på trods af at vi længe i forvejen havde aftalt et møde, var jeg nervøs for, om han overhovedet dukkede op, men det gjorde han så.
Mødet skete i forbindelse med mit tidligere startup ‘InchByInch’ – en læringsplatform for fodboldspillere. En central del af forretningsmodellen var, at overskuddet skulle gå tilbage til fodboldspillerne, som derefter kunne give det videre til deres barndomsklubber – det synes han også, var meget fedt.
Så selvom jeg normalt ikke bryder mig om at ‘highlighte’ enkelte episoder, så var det virkelig et vildt øjeblik at opleve gensidig anerkendelse fra et af sine store idoler.
Hvad er det vigtigste, du har lært om dig selv på rejsen?
Det vigtigste jeg har taget med fra alle mine år som iværksætter er vigtigheden af, at kunne erkende over for sig selv, hvem man er, og hvad man vil.
Jeg var med til at stifte Valuer.ai, men havde et brat opbrud med virksomheden lige inden børsnoteringen, som blev til en værdisætning på DKK 300 millioner. Der var nogle nogle virkelig kyniske forretningsmænd, som var kommet ind i virksomheden, og havde udset mig som en brik i deres spil.
Set i bagklogskabens lys, så skulle jeg have brugt mere tid på at lave due diligence på de mennesker. Det at finde co-founders og investorer er lidt som en gordisk knude, som nok aldrig bliver nemt, men det betyder ikke, at det skal negligeres.
Det er vigtigt at turde stole på sin mavefornemmelse, når man indgår i nye relationer, så man ender med at omgive sig med de rigtige mennesker. Når man ved, hvem man er, og hvad man vil, så bliver der plads til både det menneskelige og professionelle i relationerne på rejsen.
Hvor håber du, at du er på din iværksætterrejse om fem år?
På mange måder kan jeg virkelig relatere til den afsluttende scene i Forrest Gump – han svæver i den retning som vinden blæser, og meget af det han oplever forbliver op til skæbnen.
Læs også: Players 1st opruster: Erfaren serieiværksætter bliver ny markedsføringschef
Jeg har været meget heldig, at få lov til at investere i Players1s, hvor jeg arbejder helt inde i maskinrummet. Vi sidder med et virkelig spændende produkt og et kæmpe uudnyttet markedsføringspotentiale, som jeg forsøger at få ud over rampen. Jeg er utrolig glad for, at være med på den rejse, fordi jeg føler, at jeg kan bidrage med meget til virksomheden.
Derfor er jeg lige nu et godt sted mentalt, og jeg nyder den strategiske rolle, som jeg forventer at have mange år frem. Men jeg er også iværksætter med stort I, så hvis der en dag kommer en ny bølge, vil jeg have svært ved ikke at ride med på den – det må være op til skæbnen.