You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Jyske Bank Growth hjælper morgendagens vækstvirksomheder både privat og professionelt: ”Vores ambition er at understøtte hele rejsen”

Jeppe Dybdal, Head of Private Banking Growth og Anders Christian Hovaldt, Head of Jyske Bank Growth.
@Redaktionen

Jyske Banks nye forretningsenhed kombinerer internationalt setup med et stærkt founder fokus. Ambitionen er at understøtte både fremtidens danske vækstvirksomheder og ejerne bag gennem hele rejsen.

Jyske Banks nye forretningsenhed kombinerer internationalt setup med et stærkt founder fokus. Ambitionen er at understøtte både fremtidens danske vækstvirksomheder og ejerne bag gennem hele rejsen.

This post is also available in: English

Ambitioner. Potentiale. Vækst.

Det er nøgleordene i Jyske Banks nye Growth-afdeling, der er specialiseret i ikke blot at rådgive både danske vækstvirksomheder, men også deres ejere. Selvom de er mindre end nogle af deres konkurrenter, er deres ambitioner store.

”Vi er sat i verden for at understøtte dansk iværksætteri. Som Danmarks tredjestørste bank kombinerer vi det bedste fra begge verdener: et internationalt setup, som vækstvirksomheder har behov for, samtidig med at vi bevarer vores agilitet og evne til at træffe beslutninger tæt på kunden. Vores ambition er at understøtte hele rejsen, som virksomheden og folkene bag er på, ” fortæller Anders Christian Hovaldt, Head of Jyske Bank Growth.

Tæt på founderne

Jyske Banks nye afdeling har kompetencerne til at kombinere mere klassisk rådgivning med relevant viden og indsigt fra startupmiljøet. Det kan være alt fra lige adgang til et stort netværk af aktører i økosystemet og nye investorer til at forstå og rådgive om ejersammensætning eller forvaltningen af et muligt exit.

”Det kan traditionelt set være svært at forstå, at en vækstvirksomhed ikke laver overskud, men bliver finansieret af venturefonde og angelinvestorer. Og det kan i sidste ende smitte negativt af på vurderingen af ejerens privatøkonomi. Den situation rummer vi mere forståelse af, fordi vi ved, hvad det vil sige at være founder og vi kender økosystemet indgående,” uddyber Jeppe Dybdal.

”Som kunde hos Jyske Bank Growth, har vi fået den relevante formuestrategiske rådgivning som netop er målrettet vækstvirksomheder som Tekla og ejerkredsen bag. Vi har virkelig oplevet værdien at blive set og en forståelse af den rejse vi er på – både som virksomhed og forunder,” tilføjer Kristoffer Juhl, grundlægger og CEO hos Tekla.

En ny vækstrejse

Den nye bankenhed, Jyske Bank Growth, er også et udtryk for, at de klassiske erhvervseventyr ser anderledes ud, end de gjorde for blot få år siden. Mange vækstvirksomheder har en anden type livscyklus, som kræver en helt særlig rådgivning, fortæller Anders Christian Hovaldt.

”Virksomheder livscyklus er i dag kortere end tidligere. De bliver solgt langt hurtigere og det sker ofte på baggrund af teknologien alene, før de overhovedet har en omsætning. Rejsen er simpelthen blevet mere komprimeret. Derfor er det som founder eller ejere endnu mere vigtigt at få den rette rådgivning, tidligt i processen.”

Den nye generation af succesfulde erhvervsfolk oplever vi har et stort ønske om at geninvestere i nye startups og scaleups. De ønsker i højere grad at forblive en aktiv del af det startupøkosystem, de kommer fra, hvor de kan bidrage til nye væksteventyr forklarer Jeppe Dybdal, Head of Private Banking Growth.

”Det betyder, at de allokerer flere ressourcer til det univers og det kræver en anden tilgang til Private Banking. Overordnet set vil vi gerne være med til at eksponere dem yderligere for økosystemet, samtidig med at vi bidrager med rådgivning og sparring omkring deres øvrige finansielle forretninger.”

En ny generation af foundere

I fremtiden vil erhvervslivet i større grad være domineret af startups og scaleups. Den fremtid skal den nye forretningsenhed kunne servicere i dag – og fremover.

”Den vigtigste opgave for os er, at vi kan samle de rigtige informationer og præsentere dem med et samlet overblik. Det kan vi kun, fordi vi er en forretningsenhed, der bevæger sig på tværs af banken. Vi ser hele billedet. Den fleksibilitet, vi har ved at være små og agile gør, at vi kan se foundere i øjnene og træffe beslutninger tæt på opgaven,” beskriver Jeppe Dybdal, Head of Private Banking Growth.

At understøtte founderne og investorer fra startups og scaleups kræver, at man som rådgivere kan være fleksible. Den nye generation af iværksættere er hver dag med til at sprænge rammerne for den gængse praksis og som bank skal man på samme måde konstant kunne tilpasse sig nye situationer.

”Fremtiden for dansk erhvervsliv ændres sig og den fremtid skal vi som bank være en del af. Vi har lanceret Jyske Bank Growth, fordi vi vil fremme dansk innovation og fremtidens arbejdspladser ved at tilpasse os den nye generation af foundere. Vi har den fleksibilitet og agilitet, der kræves for at tilpasse os hurtigt skiftende behov og levere skræddersyede løsninger til vores kunder. Vores fokus på kundetilfredshed og personlig service er urokkeligt, for vi tror på at være tæt på vores kunder, lytte til deres behov og levere løsninger, der virkelig gør en forskel i deres liv og for deres vækstvirksomhed,” konkluderer Anders Christian Hovaldt.

Fullscreen Mode

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY