You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Startup Eftersyn: Det økonomiske overblik er også vigtigt inden salget går i gang

@Redaktionen
16 startups fik et økonomisk servicetjek i telefonboksen under TechBBQ sidste år. Én af dem var startuppet Borbaki, og eftersynet gav en ny oplevelse af økonomien selvom virksomheden er meget ung.

Artiklen er en del af vores startup-eftersyn, hvor 16 startups fik et gennemsyn af deres økonomi på sidste års TechBBQ . Du kan finde de andre artikler i serien her.


Da Annemette Møhl satte sig i telefonboksen for at få et økonomisk gennemsyn under TechBBQ, var Borbaki, som hun er medstifter af, en meget ung virksomhed. Produktet var stadig under udvikling, og de 10 månedlige transaktioner i regnskabet kunne hun egentlig fint overskue uden hjælp fra et system. Men planen var at vokse hurtigt, og derfor var det også vigtigt at have styr på det finansielle penalhus.

”Da vi var i boksen, var vi stadig i produktionsfase, og vidste ikke hvad vi skulle i forhold til investering. Så vi havde ikke det store behov for at kunne trække tal fra regnskabet hurtigt. Men det har vi fået nu, hvor vi skal have investorer ind i virksomheden,” siger Annemette Møhl, medstifter og COO i Borbaki.

Læs også: Kalder alle startups: Få gratis gennemgang af din økonomi på TechBBQ

I telefonboksen blev hun mødt af Crediwires software og en rådgiver fra KPMG, som kom med konkrete råd på baggrund af virksomhedens økonomiske situation lige nu. Og selvom det var tidligt på startup-rejsen, har turen i boksen og introduktionen til et overskueligt system givet pote.

”Der er ingen af os stiftere, der har den finansielle baggrund. Vi kommer fra programmering og marketin, så det der med at få en så intuitiv måde at trække de finansielle tal på, har været vigtigt. Det er tidsbesparende, når vi skal give potentielle investorer overblikket. Og tid er det dyreste vi har, så vi vil gerne bruge så lidt tid som muligt på at kigge på kontoudtog,” siger hun.


Den finansielle telefonboks

  • Under sidste års TechBBQ fik 16 startup mulighed for et gratis gennemsyn af økonomien.
  • I telefonboksen blev de udvalgte startup mødt af software fra Crediwire, som står for dataindsamlingen, og en rådgiver fra KPMG, som ud fra den indsamlede data kom med konkret, målrettet rådgivning.
  • Initiativet er skabt i samarbejde mellem TechBBQ, Crediwire, KPMG og TechSavvy.media.

På forkant med økonomien

Borbaki har stadig stort fokus på udvikling af produktet: Softwaren ”NoEdit”, som automatiserer klipning af lyd og video ved hjælp af AI. Siden årsskiftet er stadigt flere beta-brugere blevet lukket ind på platformen, startuppet står overfor sin første investeringsrunde, og inden længe forventer Annemette Møhl, at virksomheden for alvor kan sparke gang i salget. Derfor er det også vigtigere end nogensinde, at de har styr på finanserne.

”Forståelsen af økonomien er jo alfa og omega for virksomheden. Du kan have verdens fedeste produkt, men hvis ikke du har styr på pengestrømmene ind og ud, så er det ligegyldigt, hvor innovativ du er. Det ved vi godt – og derfor var det også en god start at finde et redskab og en platform, der gør det nemmere for os – hvilket jo også flugter meget godt med vores egen software, der også skal gøre livet nemmere for brugeren ved at automatisere,” siger hun.

Læs også: Ugens Startup bruger kunstig intelligens til at redigere podcasts og videoklip automatisk 

Og det simple overblik i realtid bliver kun vigtigere i takt med at forretningen vokser og bliver mere kompleks.

”Vi har bygget vores eget dashboard med nogle få økonomiske metrics, så vi kan få overblikket uden at bruge unødig tid på det. Det giver mulighed for at være på forkant med økonomien. Så kan det være, at behovet ændrer sig, fordi de vigtigste tal bliver noget andet – men det er jo processen i et startup, og her er det rart at have et system, der kan udvikle sig med behovene,” siger Annemette Møhl.

FLERE FRA COMMUNITY