You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Tocifret millioninvestering til nyt grønt projekt: Iværksætteri uden at forlade den akademiske verden

@Adam

Industriens fond investerer 10 millioner kroner i et projekt, som har til formål at kanalisere mere grøn forskning fra universiteterne og ud i erhvervslivet.

Industriens fond investerer 10 millioner kroner i et projekt, som har til formål at kanalisere mere grøn forskning fra universiteterne og ud i erhvervslivet.

This post is also available in: English

Aarhus Universitet er gået forrest i et nyt projekt, der skal fremme grønt iværksætteri. Initiativet hedder Deep Green Innovators og har de fået millionstøtte fra industriens fond. I samarbejde med CBS og Aalborg Universitet vil man brolægge vejen fra forskning til erhvervsliv, så den bliver nem og overkommelig.

Læs også: Mød 2 Startups fra The Kitchen: NorFalk og Cystotech

Formålet med projektet er, at mere grøn forskning skal komme samfundet til gavn. Derfor opretter man nye samarbejdsmodeller mellem forskere, iværksættere og erhvervslivet.

“Nyskabende teknologier gennemgår en lang modningsproces, inden de kan overleve på markedsvilkår, og den proces kræver flere forskellige fagligheder,” siger Thomas Hofman-Bang, der er adm. direktør i Industriens Fond om projektet.

Passion for både forskning og iværksætteri

Der bliver oprettet 75 iværksætterteams, som udgøres af talentfulde studerende, erfarne forskere og erhvervsfolk med relevant ekspertise indenfor specialiserede områder.

Målet er at mindst 30 nye startups vil vokse ud af projektet:

“Fremgangsmåden kan give forskere mulighed for at forfølge deres passion for forskning, samtidig med at de bidrager til løsninger på samfundets udfordringer. Det er en mulighed for dem at engagere sig i iværksætteri uden at forlade den akademiske verden,” siger Lone Ryg Olsen erhvervsdirektør ved Aarhus Universitet, hvor Deep Green Innovators ledes fra.

Læs mere her: Fra grøn forskning til big business

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY