You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Ugens Startup: »Vi regner med at dræbe den bærbare gaming-computer«

Teamet bag eBlaztr er vokset siden den beskedne start. I dag tæller holdet (fra venstre): Daniel Hubertz, Ole Fly, Jonan Bahnsen, Aleksander Linderberg, Christoffer Hubertz og Allan Sejer Ertner.
En dyrt indkøbt bærbar, som brændte sammen under heftig gaming, er i dag blevet til startuppet eBlaztr, som vil gøre rigtige gamere mere mobile.

De bærbare computere kogte over, når venneflokken mødtes for at game. Både studie-bærbaren og den dedikerede gaming-bærbar. Men den tredje af vennerne havde en stationær computer, der var samlet af tilfældige dele, han havde fået i bytte for tjenester gennem årene – og dén loppemarkeds-computer kørte bare derudaf.

Eventyret om startuppet eBlaztr starter som fortællingen om de tre små grise, og stifteren Jonan Bahnsen var den mellemste gris med den dyre gaming-bærbar, som for 10 år siden blev blæst omkuld af for meget gaming.

”Der oplever jeg et behovet, som ikke er stillet: Hvorfor kan min computer ikke både være bærbar og god til gaming? Jeg kunne jo godt lide at spille fysisk sammen med vennerne,” fortæller han.

Egentlig lagde han i starten af sine 20-årige gamingen på hylden, men 10 år senere kunne han konstatere, at udfordringen stadig ikke var løst. Her var der nemlig en kollega, som slæbte hele sin stationære computer inklusiv skærm med på en togtur, og det fik ham til at indse forretningspotentialet og stifte startuppet eBlaztr: En alt-i-én computer målrettet gamere på farten.

Billedtekst: eBlaztr startede under projektet ”slæbbar”, og da den skulle navngives for alvor, lod startuppet sig både inspirere af ghettoblasteren (et mobilt lydanlæg) og Quake-våber hyperblaster: Det helt store våben, som fjerner alt der står foran det.

Hacket ind i et corona-marked

Fra start viste Jonan Bahnsen, at nøglen til det uforløste forretningspotentiale lå i at designe et særligt kabinet, som kunne gøre stationære computere mere mobile. Herfra tog han fat i forretningsfolk, markedsføringsfolk og gamere, for at forstå udfordringen og finde den rigtige løsning. Og efter et år med utallige kaffemøder, besøg i lokale esportsforeninger og 3D-tegninger, begyndte produktionen i starten af 2020. Vel at mærke i meget lille skala med 3D-printere og laserskærere. Derefter blev den første eBlaztr sat til salg – inklusive skærm og computerdele købt fra forskellige leverandører.

”Vi valgte egentlig at sælge komplette computere for at undgå hele processen med at udarbejde vedledninger til at samle og skille systemet – vi vurderede, at det var den nemmeste måde at færdiggøre de første computere, så vi kunne få dem på markedet og få dem testet,” fortæller Jonan Bahnsen.

Den tidligere prototype af Eblaztr, som blev præsenteret for esportsorganisationer for at få feedback, sammenlignet med den endelige form.

Allerede den første version af den specielle computer blev da også modtaget med storm, da startuppet lagde en video på Tiktok, som siden har fået 733.000 visninger. Men timingen af det første salg var samtidig ret uheldigt.

”Første gang vi stillede den færdige eBlaztr på vores bord, tændte en af mine kollegaer for et pressemøde i baggrunden. Så i den video, hvor jeg går rundt om og filmer den første eBlaztr, der lukker Mette Frederiksen landet ned i baggrunden,” fortæller Jonan Bahnsen.

Corona-krisen medførte enorm chip-mangel, som gjorde det svært for den lille producent at skaffe dele til sine computere. Det lykkedes dog at få solgt de første 50 computere, som bekræftede at designet af kabinettet var rigtigt. Og samtidig brugte startuppet feedbacken herfra til at finpudse designet, som nu skal produceres i stor skala.

@eblaztr

♬ original sound – Mr eBlaztr

Opdaget af den største på Youtube

Med en baggrund som topspiller i World of Warcraft har Jonan Bahnsen et godt netværk i gaming-verdenen, som har været med til at eksponere eBlaztr. Men da der for nyligt dumpede en anmeldelse af den danske, slæbbare gaming-computer op hos Linus Tech Tips – én af de største influencere indenfor computerdele og gadgets – var det dog ikke en vennetjeneste, men et resultatet af stædigt arbejde.

”Jeg havde skrevet på min bucket-liste, at han skulle anmelde den. Så jeg gik ind på deres Reddit, og lagde et billede op af vores produkt med spørgsmålet ’Hvordan får jeg den her til Linus – og hvordan sørger jeg for, at han ikke taber den?’ For det har han en tilbøjelig til at gøre med alt. Og det fik tråden gå så meget amok, at vores webshop gik ned, fordi der kom for meget trafik,” fortæller Jonan Bahnsen.

Den store opmærksomhed nåede også frem til redaktionen hos Linus Tech Tips, som gerne ville teste computere. Og den mulighed greb startuppet straks – på en måde, så de kunne italesætte nogle af de potentielle kunders spørgsmål til den nye computer-form og samtidig omsætte opmærksomheden til forudbestillinger.

”Vi var i gang med at gøre klar til den store produktion, hvor kunderne kunne købe kabinettet for sig selv og selv skulle samle computeren i det. Så udfordringen til Linus blev at samle computeren uden en manual: Vi stolede på produktet, og så skulle han bare vise, hvor nem den egentlig er at samle,” fortæller Jonan Bahnsen.

Vil overtage den store niche

I forhold til en almindelig bærbar computer, er eBlaztr stadig en stor og tung computer. Men målet for startuppet er heller ikke at erstattet bærbaren. Det er at ramme gamere på farten, som i dag enten bruger mange penge på en gaming-bærbar, der ikke er langtidsholdbar, eller slæber en endnu større stationær computer rundt.

”Vi er ikke et produkt eksklusivt for gamere, der skal til LAN-party. Det største behov er faktisk hos nybagte fædre, der ikke har plads til alteret med gamingstol og en stor stationær computer. Der kommer vi med er en løsning som kan hjælpe den generation af gamere, som er ved at blive voksne,” siger Jonan Bahnsen, og tilføjer at de også oplever interesse fra blandt andet unge på efterskole og højskoler, som har brug for en stærkt og mobil computer.

Eblaztr sigter altså efter en niche, men en stor niche. Og med et patenteret design samt et løfte om en mere langtidsholdbar gamer-computer, hvor delene løbende kan repareres eller opgraderes, er forudbestillingerne begyndt at tikke ind. Startuppet forventer at sælge 5.000 enheder det første år. Og det er kun begyndelsen, for de taler allerede med investorer og producenter om det ultimative skridt:

”Jeg regner med at dræbe den bærbare gamingcomputer,” siger Jonan Bahnsen og fortsætter:

”Vi har testet konceptet og fået fjernet begynderfejlene, så vi er klar til stor skala. Og vi skal op i stor skala med stor produktion.”

EBlaztr er bootstrappet indtil nu, men er i øjeblikket på jagt efter investorer til den store produktion.

Er du investor - eller bare ekstra nysgerrig?

Tilmeld dig nyhedsbrevet "Investornyt", hvor du får portrættet af Ugens Startup med ekstra baggrundsviden og en oversigt over de seneste investeringshistorier i økosystemet lige i indbakken.

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

UGENS STARTUP: