You've found us in English! The English version of TechSavvy.media is currently only available in a beta version. This means, among other things, that the majority of articles are machine translated. We hope you'll still want to stick around a little longer

Sådan hjælper universiteterne med at forløse de studerendes iværksætterdrømme: ITU og CBS

Med hjælp fra ITU har forskerne Kasper Støy (ITU) og Andres Faina (ITU) udviklet en pipetteringsrobot, der kan flytte væske fra et sted til et andet med stor præcision.
@Redaktionen
Hos CBS og ITU rimer startups og kommercialisering på studerende og forskere. Og mulighederne for at få støtte er mange, når man allierer sig med universiteternes dedikerede startup-hubs.

 Denne artikel er udgivet i samarbejde med Digital Tech Summit.  


Flow Robotics, Kasper Støy (ITU) og Andres Faina (ITU)

Flow Robotics stiftere Kasper Støy ITU og Andres Faina ITU

Hvad arbejder I med i jeres startup?

Vi har udviklet en pipetteringsrobot, der kan flytte væske fra et sted til et andet med stor præcision. Det frigør ressourcer, undgår arbejdsskader via repetitive bevægelse og automatiserer hele processen.

Læs også: Sådan hjælper universiteterne de studerende med at forløse iværksætterdrømmen: KU og AAU

Hvad er jeres uddannelsesbaggrund?

Kasper Støy er professor i computervidenskab (ITU) og Andres Faina er lektor i computervidenskab (ITU).

Hvordan har ITU Business Development-hub’en hjulpet jer?

Indledningsvis ved at støtte os økonomisk, hvilket gav os et fundament for at kunne arbejde og udforske området. Derudover gennem muligheden og friheden til som ITU-professorer (Kasper Stoy og Andres Faina) at arbejde i virksomheden fra starten af.

Derudover har vi stadig ITU som en væsentlig auktionær og hver gang vi har haft en finansieringsrunde, har de valgt at gå med. Og det betyder jo også, at de stadig følger os og bevarer deres medarbejderskab, og at vi stadig har adgang til deres kompetencer den dag i dag.

Instructr, Anders Juul Larsen (CBS) og Lasse Damsgaard Skaalum (AAU)

Instructr stiftere Anders Juul Larsen CBS og Lasse Damsgaard Skaalum AAU

Hvad arbejder I med i jeres startup?

Vi hjælper sportsskoler inden for ski, surfing og mountainbike med at give deres elever en bedre hybrid læringsoplevelse. Vi har udviklet en mobilplatform, hvorfra instruktører kan dele personlig feedback og content med elever før og efter de fysiske sportslektioner. Elever kan således tilgå læringen når og hvor de vil, og værdien af sportsundervisningen bliver dermed forlænget.

Læs også: Sådan hjælper universiteterne med at forløse de studerendes iværksætterdrømme: AU og RUC

Hvad er din uddannelsesbaggrund?

Lasse har en bachelor i software engineering fra Aalborg Universitet og jeg (Anders) har en bachelor i erhvervsøkonomi og virksomhedskommunikation fra Copenhagen Business School (CBS).

Hvordan har Copenhagen School of Entrepreneurship (CSE) hjulpet jer?

Først og fremmest er vi gennem CSE blevet en del af et fantastisk netværk af unge iværksættere. Derudover har vi haft stor gavn af mentorerne på CSE, som har hjulpet os med at sætte perspektiv på vores startup og sætte en retning for den videre udvikling af Instructr.

Hør mere om startupsenes historie på Digital Tech Summit d. 25-26 oktober i Bella Centeret i København.

UGENS STARTUP: