UDU vil gøre børn mere aktive ved at kombinere gaming og frisk luft

Ifølge WHO er verdens børn slet ikke aktive nok. Det vil startuppet UDU lave om på med deres nye spilkonsol som tager gaming-oplevelsen med udenfor. 

Er du forældre, kan du formentlig nikke genkendende til billedet af, at smart phones, computere og fjernsyn trækker mere i børnene end leg og spil som foregår udenfor. I så fald er du ikke alene. Ifølge World Health Orginzation er 81 procent af børn i hele verden ikke aktive nok, og det kan på sigt føre til livsstilssygdomme.

Den problemstilling vil startuppet UDU lave om på.

“Vi ønsker at bringe den digitale verden med udenfor, så børn i dag også kommer udenfor og lege, som vi har kendt det fra vores egen barndom. UDUs mission er at levere den manglende ingrediens, der forvandler det, børn elsker allermest, til en sundere, aktiv, udendørs og sjov oplevelse overalt,” siger Asbjørn Høj Christensen, stifter og CEO hos UDU.

Konsollen genkender bevægelser

UDUs konsol er håndholdt og forbundet via Bluetooth til en smart phone eller tablet, som bliver transformeret til et aktivt og mobilt spil. Samtidig er konsollen verdens første til mobilspil, som genkender bevægelser.

Det betyder, at brugeren styrer karakteren i spillet ved at flytte controlleren og udføre specifikke bevægelser, som karakteren gengiver. Nogle vil kunne genkende denne måde at spille på fra Nintendo Wii, men til forskel for Wii, er UDU’s håndholdte enhed udstyret med en mere realistisk og præcis haptisk feedback.

Læs også: Fremtidens sportsgrene blander tech og bevægelse – og vil være lige så store som Counter Strike

UDU gør også brug af smart phonen eller tablettens GPS-teknologi, hvilket gør spillene lokationsbaserede, som man måske kender fra Pokemon Go. Spillerne skal altså bevæge sig rundt i den virkelige verden for at løse udfordringer i spillet.

Alle spil vil være tilgængelige i UDUs app for et månedligt abonnementsgebyr.

Til sommer lancerer UDU en kampagne på crowdfunding-websitet Kickstarter. Derefter vil både UDU-konsollen og det første spil være klar til produktion.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY