Yourpay på konkursens rand?: Medarbejdere har ikke fået løn

@sebastian

Medarbejderne har ikke fået løn, for pengekassen i fintech-virksomheden Yourpay er tom. Uden et mirakel ender det ifølge den afsatte stifter med konkurs ganske snart.

Medarbejderne har ikke fået løn, for pengekassen i fintech-virksomheden Yourpay er tom. Uden et mirakel ender det ifølge den afsatte stifter med konkurs ganske snart.

Opdatering: Jens Christian Petersen, direktør i Yourpay, har efter denne artikels udgivelse kommenteret sagen i artiklen her.

Inden sommerferien blev stifteren og to øvrige ledere i fintech-virksomheden Yourpay erstattet med to nye direktører. Samtidig blev der tilført et millionbeløb til selskabet. Men bare tre måneder senere er beløbet tilsyneladende formøblet.

Flere kilder fortæller TechSavvy, at medarbejderne ikke har fået løn og at likviditeten er presset – et billedet mediet Finanswatch.dk også erfarer.

Kassen er tom og konkursen truer. Den afsatte stifter og tidligere direktør Mathias Gajhede fortæller, at eneste mulighed for, at hans livsværk ikke må dreje nøglen, er Finanstilsynets nåde. Tilsynet skal angiveligt afgøre, om Yourpay kan restruktureres eller må gå konkurs.

”Det er jo interessant på mange måder, for vi fik 8 mio. ind i juli lige da jeg røg ud af selskabet, og tilsyneladende er de jo væk. Jeg afleverede et selskab, som balancerede nogenlunde på bunden, så et eller andet er der jo sket de seneste tre måneder,” siger Mathias Gajhede, stifter og direktør i selskabet som blev afsat inden sommerferien.

Et strategisk stifte

Ifølge den tidligere stifter var det kapitalfonden Artha, som ejer majoriteten af Yourpay, der inden sommerferien ønskede en anden retning for selskabet. Og for at effektuere det ønske blev stifteren såvel som den daværende salgschef og selskabets driftsdirektør og jurist afsat til fordel for to nye direktører.

”Og det er fair nok. Jeg kan godt følge dem i, at det er svært at have den gamle CEO siddende. Men det er bare en vild følelse, hvis det vi har brugt mange år på at bygge op, falder sammen på bare tre måneder,” siger Mathias Gajhede, der i forlængelse af afskedigelsen som direktør også fik udvandet sine ejerandele i selskabet markant.

Ingen kommentar – men stadig åbent

Yourpays nye direktør, Jens Christian Petersen, er ikke vendt tilbage på TechSavvys henvendelse om en kommentar.

En flink kundemedarbejder i fintech-selskabets support tog dog telefonen og slog fast, at Yourpay både har åbent i dag og i morgen – om end medarbejdere var forstående overfor ønsket om at se tiden an før et kundeforhold til selskabet blev indgået.

Opdatering: Læs Jens Christian Petersens udmelding om situationen her

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev

...så får du de seneste nyheder og største historier om tech og startups lige i indbakken!

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.

FLERE FRA COMMUNITY